SON DAKİKA

Tarçın’ın köşesi mama tarifleri

ETLİ – SEBZELİ KITIR
Bu tarifteki malzemeleri köpeğinizin tercihine, mevsime ve
evde bulunan malzemelere göre değiştirebilirsiniz.
Malzemeler
•Köpeğinizin tercihine ya da evde bulunan malzemeye bağlı
olarak 100 gram kırmızı veya beyaz et ürünü. Kıyma, kırmızı
et, ciğer, tavuk, ciğer, kılçıkları ayrılmış balık seçenekler
arasında
•1 kap yulaf unu
•1 kap tam tahıllı un
•1 yumurta
•1 çay bardağı yoğurt / 1 çay bardağı süt
•Mevsime, köpeğinizin tercihine ve evde bulunan malzemeye
bağlı olarak, köpeklere faydalı sebzelerden herhangi birini
kullanabilirsiniz.
“Köpeklere faydalı sebzeler: Brokoli, yeşil fasulye, kuşkonmaz,
balkabağı, patates, ıspanak, havuç, brüksel lahanası”
Yapılışı
Öncelikle et pişene kadar kaynatılır. Et suyu ayrı
bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Kullanılan et
kemikliyse, kemikler, tamamiyle ayrılır. Et ve sebzeler
çok ince bir şekilde doğranır.
Yumurta ve yoğurt/süt iyice çırpılır. Soğumuş et suyu
ve haşlanmış et eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
Yulaf unu ve tam tahıllı un eklenerek karışımın koyu
bir macun kıvamına gelmesi sağlanır. Hamur önceden
bitkisel yağla yağlanmış (ay çiçeği ya da zeytin
yağı) tepsiye kalınlığı 1 santimetreyi geçmeyecek
şekilde dökülür ve üstüne bir fırça yardımıyla süt
sürülür. 200 F ya da 95C fırında yaklaşık 1 saat
15 dakika piştikten sonra tepsi çıkarılarak hamur
ince dikdörtgenler halinde kesilir ve tekrar fırına
sürülerek, 45 dakika daha pişirilir.
2 saatin sonunda köpek ödül mamalarımız nihayet
pişmiştir. Fırını kapatılır, ödül mamaları 10 saat
boyunca fırında kurumaya bırakılır.
10 saatin sonunda tepsiyi fırından çıkartıp, hamurları
kestiğiniz yerden mamaları kırarak ufak dikdörtgen
parçalara ayırıp, hava almayan koruma kaplarına
aktarın.
“Bu bisküviler yaklaşık 2 hafta boyunca buzdolabında
hava geçirmeyen kaplarda rahatça saklanabilir.”
Not: Et ürününü hamura eklemeden önce kullandığınız
malzemeye bağlı olarak kemikleri ya da kılçıkları
tamamiyle ayırmış olduğunuzdan emin olunuz.

Yorumlar

Yorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*