SON DAKİKA

Balkabaklı Şekersiz Kek

Malzemelerimiz;
4 Yumurta
1 Bardak sıvıyağ
2 Kaşık sıvıyağ (balkabaklarını pişirmek
için)
2 Bardak rendelenmiş balkabağı
1 Bardak ceviz
4 Kaşık keçiboynuzu unu
3 Kaşık bal
1 Tatlı kaşığı toz zencefil
1 Paket kabartmatozu
2-2.5 Bardak tambuğdayunu
1 Tutam tuz

Bu Güzel Malzemeleri Sırasıyla Nasıl Bir Araya Getiriyoruz ?
• İlk olarak fırınınızı 175 dereceye fansız olarak ayarlayın ve fırının içine metal bir kapla su koyun ki kekiniz nemli bir
yüzeye sahip olsun.
• Kalıbınızı hazırlayın. Kalıbınızın içini mutlaka şömize edin. (Kalıbı önceden yağlayıp sonra unlamak)
•Bir tavanın içinde rendelediğiniz balkabaklarını az yağ dökerek, karıştırarak hafifçe pişirin ve soğuması için beklemeye alın.
• Bir kabın içinde yumurtaları ve tuzu, yumurtalar kabarana kadar iyice çırpın.
• Bundan sonra yolumuza keki söndürmemek için spatulayla devam edeceğiz.
• Yağı ve balkabaklarını karışıma ekleyin.
• Tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, unu mutlaka en az 2 kere eleyin ki içine hava alsın.
• Tüm karışımı spatula ile toparlayın.
• Ceviz konusundatercih tamamen size kalmış: İsterseniz bıçakla ince ince doğrayıp atın, isterseniz elinizle parçalayıp karışıma ekleyin. Ya da isterseniz annelerimizden kalan bardak altında dövme tekniğini kullanın 🙂
• Cevizide ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra kekimiz fırına girmeye hazır.
• En az30-35 dk fırının kapağını hiç açmayın ki kekiniz sönmesin.
• Her zanabki gibi net bir süre veremiyoruz. Çünkü fırınınızın pişirme kapasitesini bilemiyoruz.
• Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan saplama metoduyla test edip anlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*