SON DAKİKA

Havuçlu Kek tarifi

Malzemelerimiz;

3 yumurta
1.5 bardak rendelenmiş havuç
1 bardaktan biraz az sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
1.5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 bardak ceviz içi (bıçakla kıyılmış)
2 bardaktan biraz az un

Bu Güzel Malzemeleri Sırasıyla Nasıl Bir Araya Getiriyoruz ?

• Fırınınızı fansız olarak 175 dereceye ayarlayın ve alt tabanına metal bir kabın içinde sıcak su koyun
• İkinci yapacağımız şey ise kek kalıbımızı *şömize etmek
• Cevizlerinizi kesme tahtasında bıçakla küçük küçük kıyın
• Derin bir kabın içine yumurtalarınızı ve 1 tutam tuzu atın yumurta köpürene kadar çırpın
• Daha sonra üzerine şekeri ekleyin ve yumurtaların rengi açılıp iyice kabarana kadar çırpma teliyle çırpmaya devam edin
• Bu karışıma yağı ekleyin
• Rendelenmiş havucu ekleyin
• Bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyin
•Artık bu noktadan sonra yolumuza spatulayla devam edeceğiz
• Bütün karışımı spatulayla sakince karıştırın ki kekimiz sönmesin
• En son olarak cevizleri ekleyin ve 2-3 tur karıştırın
• Artık kekimiz kalıba girmeye hazır 🙂
• Keki kalıba boşaltın ve fırına sürün
• Hiçbir fırının aynı ürünü pişirme süresi aynı değildir. Bu sebeple pişirme süresi yazmıyorum ki fırınınızı daha iyi tanıyıp ne kadar sürede pişirdiğini kendiniz bulabilin 🙂
• Fırının kapağını ilk 30 – 40 dk hiç açmayın
• Kekinizin pişip pişmediğini ortasına sapladığınız kürdanla anlayabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkarsa bu iş oldu bilin 🙂
• Kekinizi fırından çıkarınca kalıptan hemen çıkarmazsanız kalıbın ısısıyla pişmeye devam eder. O sebeple hemen kalıptan çıkarın. Ancak iyice soğuyup içini çekmeden dilimlemeyin sakın!
• Kekimiz soğuduktan sonra artık yemeye hazır
• Afiyet olsun 🙂

Yorumlar

Yorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*